Valoració #vaga17G … i demà què?

Avui ha estat la segona vaga d’usuaris i usuàries convocada per la iniciativa ciutadana TMB51. Valorem positivament aquesta segona convocatòria de vaga d’usuaries i usuaris de transport públic amb motiu de la pujada abusiva de preus de l’ATM.

La experiència ha estat molt bé: hem après, hem provocat, hem reivindicat, hem arribat a força gent, hem rebut propostes, idees, suport i crítiques, hem reflexionat i hem establert connexions. I ara què? Ara toca evolucionar. Toca també difondre, un punt complicat. Toca convèncer, un punt difícil… toca despertar. Hem escoltat i hem pensat, però ens cal temps i esforç per seguir endavant amb força.

Des d’aquí volem fer saber que no farem més convocatòries puntuals. Volem convocar una vaga de consum de transport públic cada dimarts i la nostra força se centrarà en coordinar accions amb altres grups de ciutadanes i ciutadans, tant al carrer com a la xarxa amb els objectius de que :

 • L’ATM revisi i ajusti la pujada abusiva (màxim IPC).
 • L’ATM aprovi tarifes reduïdes per a la gent sense feina i altres col·lectius desfavorits.
 • Revisió de Òrgans de Govern, Gestió i Consulta i Estructura Organitzativa de l’ATM i sous i dietes dels Òrgans de Govern de l’ATM

( links al respecte:
http://www.amb.cat/web/guest/quisom/organsdegovern ,
http://www.tmb.cat/ca/consell-d-administracio ,
http://www.tmb.cat/ca/consell-de-direccio ,
http://www.tmb.cat/ca/comissio-executiva )

Fent la convocatòria oberta a cada dimarts esperem que sigui molt més fàcil arribar a tota aquella gent que no ho hem pogut fins ara, gent del carrer sense accés a les xarxes socials. Un punt a millorar.

Volem coordinar i millorar  la comunicació amb persones com tú, associacions, assemblees de barri, estudiants, sindicats implicats, col·lectius, entitats,  treballadors i treballadores de ATM, TMB, FGC, etc…. qualsevol que vulgui ajudar i estigui d’acord amb els tres punts claus que demanem i que considerem bàsics per la situació actual de la societat.

Finalment, animar també als treballadors i treballadores de TMB que estan tot just iniciant protestes. Des de la iniciativa ciutadana TMB51 apostem per unir les nostres reivindicacions en una sola força.


PD. Us deixem un tweet d’aquest matí 😉

Foto de : lapulgaylalocomotora

6 pensaments sobre “Valoració #vaga17G … i demà què?

 1. Hola:
  Os dejo una iniciativa que ha partido de la FAVB (Feeraci´de’Assoiacions de Veïn de Barcelona)
  la T-11
  http://t11targeta.blogspot.com/

  Igualmente os paso dos resoluciones que la gente del Transport d’Esquerra Unida i Alternativa hicimos el 20-12-2011 sobre las subidas y los recortes en el servicio, y el 15-1-2012 sobre las movidas de la gente contra estos temas y sobre los impresentables de TMB.

  http://www.euia.cat/pagina.php?idp=4731
  http://www.euia.cat/pagina.php?idp=4685

 2. Retroenllaç: #dimartsTMB51 : nous cartells per difondre | TMB51

 3. Retroenllaç: SUMEM ESFORÇOS. ELS USUARIS I USUÀRIES DONEM SUPORT A LA VAGA DE TMB | TMB51

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s