SUMEM ESFORÇOS. ELS USUARIS I USUÀRIES DONEM SUPORT A LA VAGA DE TMB

Els dies 27, 28 i 29 de Febrer i 1 de Març, tot coincidint amb el Congrés Mundial de Mòbils que se celebra a Barcelona, s’ha convocat una vaga dels treballadors i treballadores de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).Aquesta setmana ens arribava aquest comunicat que volem difondre i compartir:


Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)

Secció sindical de la CGT a Autobusos de TMB

Plataforma Sindical d’Autobusos (PSA)

Asociación de Conductores de Transportes Urbanos de Barcelona (ACTUB)


20 de febrer de 2012

Companys/es:

Us fem arribar una abraçada fraternal

El dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març esperem poder coincidir amb vosaltres en el lloc més vist pel mon, el Congrès Mundial dels Móbils
Com ja sabeu els propers dies 27, 28 i 29 de Febrer i 1 de Març, els treballadors i treballadores de TMB hem convocat vaga per defensar el transport públic i les nostres condicions laborals.
L’Ajuntament de Barcelona, la Direcció de TMB i tots els que manen als grans mitjans de comunicació han sortit desqualificant-nos per la nostra protesta.
Diuen que aquells dies hi ha un gran acte: El Congrés Mundial dels Mòbils…i nosaltres els hi diem que hi ha coses més importants. Entre elles el RESPECTE.
Un respecte que no ha tingut ni l’Ajuntament, ni la Direcció de TMB cap el poble de Barcelona al empitjorar el servei de BUS i METRO i, alhora, apujar el preu a un nivell intolerable.
Un respecte que no ha tingut ni l’Ajuntament, ni la Direcció de TMB cap els treballadors/es d’aquestes dues empreses, al incomplir els convenis col·lectius signats que duraven 2011 i 2012.
L’Ajuntament de Barcelona, la Direcció de TMB i tots els que manen als grans mitjans de comunicació ens diuen que el Congrés Mundial dels Móbils és una finestra oberta per on el mon mirarà a la ciutat de Barcelona. Estem d’acord. Tota la premsa internacional estarà allà. 
Per aquest motiu, fem una Crida a tot el Poble de Barcelona a que vagi a Plaça Espanya aquests 4 dies, matí i tarda, a mostrar-li al mon, junt als treballadors/es de BUSOS i METRO de TMB, que tenim un Ajuntament de Barcelona i una Generalitat de Catalunya que estan donant uns pitjors serveis de sanitat, ensenyament i transport públic a un preu més car. Que estan empobrint, encara més a la gent que viu en aquesta ciutat.
No només això, també podem mostrar al mon que tenim un Ajuntament de Barcelona i una Generalitat de Catalunya que està apostant per polítiques neoliberals que només fan que facilitar un treball cada cop més precari, amb sous més minvats, junt a noves lleis que fan l’acomiadament cada cop més fàcil i econòmic dels treballadors/es del sector públic i privat. Cada dia més treballadors/es pobres, cada dia més aturats, sense cap protecció, sense poder pagar els seus habitatges i sent desnonats. Colpejats per la Policia quan es protesta per aquesta situació de xantatge contra els treballadors/es per part dels que manen a l’Ajuntament i la Generalitat.
Transformem Plaça Espanya en Plaça Catalunya
Per tot això, fem una Crida al Poble de Barcelona a l’Acció Directa, la Resistència Activa, el Bloqueig, l’Acampada o qualsevol mètode de lluita que es consideri oportú i necessari al Congrés Mundial dels Mòbils, per mostrar al mon que el Poble de Barcelona exigeix RESPECTE.

 

Avui, però, ens arriben rumors de dubtes. Els mitjans s’afanyen en donar la noticia (un exemple aquí http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/02/23/tmb-treballadors-metro-autobus-acord-congres-telefonia-mobil/ i aquí http://www.lavanguardia.com/vida/20120223/54258692378/metro-tmb-propuesta.html ).
I nosaltres diem: SUMEM ESFORÇOS. ELS USUARIS I USUÀRIES DONEM SUPORT A LA VAGA DE TMB. Estem junts, juntes en aquesta lluita. Ja fa més d’un mes que vam començar a entendre i compartir la idea de que no podem lluitar per la nostra banda: https://tmb51.wordpress.com/2012/01/17/valoracio-vaga17g-i-dema-que/ Hem dit obertament quins són els nostres objectius amb aquestes protestes:

  • ATM: anul·lació de la pujada abusiva de tarifes (admetem com a màxim IPC).
  • Restabliment dels serveis suprimits o modificats a la baixa
  • ATM: aprovació de tarifes reduïdes per a la gent sense feina i altres col·lectius desfavorits.
  • Revisió de Òrgans de Govern, Gestió i Consulta i Estructura Organitzativa de l’ATM i sous i dietes dels Òrgans de Govern de l’ATM
  • Compliment del conveni dels treballadors i treballadores de TMB, readmissió dels acomiadats, contractació de nous treballadors per cobrir necessitats


No només nosaltres estem en lluita. Molts altres col·lectius han vist en la vaga TMB una oportunitat de sumar forces i estan organitzant d’altres protestes o mesures de suport a aquesta vaga. Per exemple, el mateix 29 de Febrer hi ha convocada una vaga al sector de l’Educació i molts estudiants i treballadors del sector han programat ja accions. El #15M i altres col·lectius també preparen accions de protesta i suport a la vaga de TMB, a més d’haver col·laborat en la seva difusió.

Per tot això i perquè hem d’entendre els dubtes de les persones que, en aquesta època de crisi, estan veient perillar les seves condicions laborals o fins i tot el seu lloc de treball, us animem a difondre i compartir aquest comunicat de TMB51. Us animem també a compartir i informar de totes les accions, informacions, idees… al voltant d’aquesta vaga TMB i tot el que ha generat (en altres reivindicacions). Us animem, treballadors i treballadores de TMB, a reflexionar-ne amb calma i escollir el que de debò penseu que sigui just.

Nosaltres seguim, endavant sempre 🙂

PD: us recomanem llegir AtuTMBetRetallen: http://atutmbetretallen.wordpress.com/ o Apadrinar un congresista del MWC: http://apadrinauncongresista.wordpress.com/

Anuncis

3 pensaments sobre “SUMEM ESFORÇOS. ELS USUARIS I USUÀRIES DONEM SUPORT A LA VAGA DE TMB

  1. Retroenllaç: A tu TMB et retallen: Setmana de lluita per un transport assequible i contra les retallades dels serveis comuns. « Indigna't Sant Feliu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s